Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

En bättre mental folkhälsa

Miljömärkta förskolor har bättre inomhusluft

Inomhusluften i miljömärkta förskolor innehåller lägre halter hälsofarliga kemikalier. Det visar en avhandling i kemi från Örebro universitet. Där har man jämfört luftkvaliteten i olika typer av lågenergihus.

Livmoderhalscancer kan minska kraftigt globalt

En mer omfattande HPV-vaccinering i framför allt låginkomstländer, skulle kunna förebygga miljontals fall av livmoderhalscancer fram till 2050, enligt en ny rapport i Lancet Oncology.

Inera: ”Vi har valt en annan IT-lösning”

Med bakgrund av IT-läckan hos Medicall överväger nu Inera att göra en övergripande säkerhetsanalys för egen del. IT-säkerheten är dock starkare än hos Medicall, försäkrar Ineras Vd Johan Assarsson.

Anmälda patientskador i vården ökar

Antalet patienter som anmäler att de skadats i sjuk- eller tandvården har ökat med hela 30 procent de senaste sex åren. Vanligast är vårdrelaterade infektioner inom slutenvården  – som lider av en eskalerande brist på vårdplatser.

Varm choklad med macapulver

En värmande chokladdryck gjord med maca och kokossocker, perfekt för kalla vinterkvällar.

Varm choklad med macapulver

En värmande chokladdryck gjord med maca och kokossocker, perfekt för kalla vinterkvällar.

Ingen ljusning för bristen på specialister

Bristen på specialister är akut på flera håll, visar Dagens Medicins kartläggning. Specialistföreningar varnar också för att den nya läkarutbildningen kan förvärra den.

Vill ha en plan för kompetensförsörjning

Arbetet med vårdens kompetens­försörjning ska växlas upp. Det ­säger socialminister Lena Hallen­gren (S) i en kommentar till Dagens Medicin.

Fokus på sköra äldre ger bättre akutflöden

Tre akutmottagningar vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg har sedan i höstas extra fokus på sköra äldre. Genom ett mer strukturerat arbetssätt med äldre patienter skapas ett bättre flöde på akutmottagningarna.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!